ledigalokaler-malmo.se: Foretagslokal i Gamla staden

Foretagslokal i Gamla staden

 

Om stadsdelen

Gamla Staden omges av kanalerna i alla vädersträck utom i väster där stadsdelen avgränsas via Mariedalsvägen gentemot stadsdelen Ribersborg. Denna stadsdel är Malmös medeltida stadskärna. Husen i Gamla Staden är mestadels privatägda hyreshus och i stadsdelen finns det flera kontor, restauranger och affärer. I stadsdelen finns det två köpcentrum - Hansacompagniet och Caroli city. Båda varuhusen erbjuder både butiker ur kedjorna, lokala verksamheter och olika services. I Gamla Staden finns det goda konferensmöjligheter, Sankt Gertrud och Travelshop är några exempel på anläggningar som har möjlighet till stora sällskap. Utöver det så är Gamla Staden ett av Malmös hotelltätaste områden med närmare 30 hotell. Kommunikationsmässigt har Gamla Staden ett mycket strategiskt läge. Malmö Centralstation ligger i norra delen av stadsdelen. Från Malmö C med tåg tar det endast 20 minuter till Köpenhamns flygplats, Kastrup. Dessutom är det endast 30 km till Malmö flygplats, Sturup. Gamla Staden benämns ibland som Inre hamnen, eftersom delar av stadsdelen ingår i det större området Malmö Hamn. I hamnen finns det möjlighet till båtförbindelser till Tyskland, lagerlokaler och industriverksamheter.

 

 

Geografi

Gamla Staden har drygt 9500 invånare fördelat på 87 hektar. Västa delen av stadsdelen består mestadels grönområden i form av parker, kanaler, dammar och kyrkogårdar. Gamla Staden gränsar till Västra hamnen, Ribersborg, Rörsjöstaden, Davidshall, Lugnet och Hästhagen. Husen är strukturerade i slutna kvarter i varierande ålder och karaktär

 

 

Värt att besöka i stadsdelen

Malmöhus Slott

Moderna Museet

S:t Petri Kyrka

Lilla Torg

Malmö live

 

Länkar

Om Gamla Staden på Wikipedia

Officiella besöksguiden för Malmö

Karta över Gamla staden

 

 

 

 

Företagslokaler är lokaler tillämpade för företag med diverse verksamheter; kontor, butik, industri och lager. När du letar efter en lokal till din verksamhet bör du fundera på vilken typ av lokal du behöver, vad den ska användas till och storlek av lokal som du vill hyra, samt det geografiska läget. Fördelen med att hyra en lokal för ditt företag är att det ofta medför flexibilitet. Hyra och regler kan variera beroende på hyresvärden. Generellt gäller ett hyresavtal tills vidare och uppsägnignstiden är oftast nio månader. Börja din sökning av lokaler för ditt företag genom länkarna till höger.